Fellesrådet for Afrika Meny
Søknadsfrist 02.08.21

Ledig stilling som rapportforfatter

Foto: Bloomberg. Arbeidere i Gauteng, Sør-Afrika.

Fellesrådet for Afrika søker etter en konsulent som kan skrive en rapport basert på Fellesrådets bedriftsdatabase. Databasen monitorerer norske næringslivsaktører på det afrikanske kontinentet og hvorvidt UN guiding principles, OECDs retningslinjer for næringslivet, og Utenriksdepartementets næringsingslivsråd blir fulgt.

Fellesrådet har i en årrekke arbeidet med anstendig arbeid som tematikk. De siste årene har vi arbeidet mye med den nye åpenhetsloven som kom på plass i juni 2021. En viktig del av arbeidet vil også være å innhente informasjon om hvordan selskapene vil implementere denne loven. Vi har som ledd i vårt påvirkningsarbeid utarbeidet en egen bedriftsdatabase med støtte fra Norad. https://fellesraadet.no/bedriftsdatabasen. Fellesrådet ønsker at konsulenten skal gjennomføre en oppdatering av databasen og lage en en rapport basert på informasjonen.

Vi ønsker at det ved oppdragets slutt foreligger oppdatert informasjon i bedriftsdatabasen, og en rapport som sammenstiller informasjonen i databasen. Rapporten skal også inneholde konkrete anbefalinger for hvordan Fellesrådet kan arbeide videre med monitoreringen av norsk næringsliv på kontinentet i tråd med den nye åpenhetsloven. Arbeidet må være ferdigstilt innen 1. november 2021.

Konsulenten må ha kunnskap om norsk næringsliv på det afrikanske kontinentet og om den nye åpenhetsloven. Vedkommende må også ha god erfaring med å sammenstille og presentere statistikk. God fremstillingsevne på norsk er viktig, både skriftlig og muntlig.

​Søknaden bør inneholde:

  • Beskrivelse av konsulentens bakgrunn og kompetanse, samt referanser. Dersom det foreligger tidligere arbeid ønsker vi linker til dette.
  • En kort beskrivelse av hvordan konsulenten forstår oppgaven og tenker å gå frem for å løse den.
  • Fellesrådet kan lønne konsulenten med opptil 50.000 inkludert mva. for oppdraget
  • Motivasjonsbrev

For å søke på stillingen ønsker vi at du sender søknaden til: stilling@afrika.no innen 02. august. Eventuelle spørsmål om stillingen kan rettes til daglig leder på elisabeth@afrika.no

Fellesrådet for Afrika er en solidaritets- og menneskerettighetsorganisasjon som arbeider for å utfordre de politiske og økonomiske strukturene og mekanismene som hindrer en rettferdig utvikling i Afrika. Fellesrådet tar utgangspunkt i FNs menneskerettigheter og i prinsippet om at disse er udelelige. Les mer om oss: www.fellesraadet.noAlgerie Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Kamerun Kapp Verde Den sentralafrikanske republikk Tsjad Komorene Kongo-Kinshasa Djibouti Egypt Ekvatorial-Guinea Eritrea Etiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea-Bissau Elfenbenskysten Kenya Lesotho Liberia Libya Madagaskar Malawi Mali Mauritania Mauritius Marokko Mosambik Namibia Niger Nigeria Kongo-Brazzaville Rwanda São Tomé og Príncipe Senegal Sierra Leone Somalia Sør-Afrika Sudan Sør-Sudan Swaziland Tanzania Togo Tunisia Uganda Vest-Sahara Zambia Zimbabwe
Afrika
Algerie
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Den sentralafrikanske republikk
Djibouti
Egypt
Ekvatorial-Guinea
Elfenbenskysten
Eritrea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guinea
Guinea-Bissau
Kamerun
Kapp Verde
Kenya
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Lesotho
Liberia
Libya
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritania
Mauritius
Mosambik
Namibia
Niger
Nigeria
Rwanda
São Tomé og Príncipe
Senegal
Seychellene
Sierra Leone
Somalia
Sør-Afrika
Sør-Sudan
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjad
Tunisia
Uganda
Vest-Sahara
Zambia
Zimbabwe

LandinformasjonBedriftsdatabase

Informasjonen i bedriftsdatabasen er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om selskapene og på direkte etterspurt informasjon. Det siste arbeidet med bedriftsdatabasen ble gjennomført i 2019. Dersom du er et selskap eller et enkeltindivid som ser mangler eller behov for oppdatering må du gjerne ta kontakt med Fellesrådet for Afrika.