Lengden på praksisoppholdet er fleksibelt, og tar gjerne utgangspunkt i retningslinjer gitt av studiestedet. Et typisk praksisopphold vil tilsvare 6 uker fulltidsarbeid, og kan avvikles som sammenhengende fulltid eller ulike former for deltidsarbeid over lengre perioder.
Målet for praksisoppholdet er å gjøre et faglig orientert arbeid som supplerer Fellesrådet for Afrikas øvrige arbeid med å påvirke norske myndigheter og næringsliv i retning av en bedre menneskerettighetspolitikk og –praksis. Dette kan ta form ved å skrive en faglig orientert rapport, arrangere seminar og skrive artikler til Afrika.no. Praktikanten vil jobbe sammen med sekretariatet og med en eller flere frivillig-grupper i Fellesrådet for Afrika.
Vi søker en engasjert, kunnskapsrik og selvstendig praktikant som er innstilt på å gjøre et faglig sterkt arbeid som kan tilgjengeliggjøre viktige problemstillinger for journalister, beslutningstakere og folk som er interesserte i Afrika-spørsmål.
Personer med minoritetsbakgrunn og med funksjonsnedsettelser oppfordres til å søke.
Studenter som kan søke praksisplass inkluderer - men er ikke nødvendigvis avgrenset til - følgende masterprogram:
UiO
· Peace and conflict studies (PECOS) – Emnekode PECOS4006
· Development, environment and cultural change (SUM) – Emnekode SUM4040
· Theory and Practice of Human Rights – Emnekode HUMR4504
NMBU, med emnekode EDS313
. International Relations
· International Environmental Studies
· Development Studies
Studenter ved andre program og studieinstitusjoner er også velkomne til å søke, så lenge de har mulighet til å bygge praksisoppholdet inn i mastergraden.
Send søknad og CV til johan@afrika.no innen 29. april. Oppgi gjerne hvilket faglig tema du kunne tenke deg å jobbe med.