Fellesrådet for Afrika Meny

29.09.23

Young Human Rights Defenders Conference

Young human rights defenders conference - challenges and possibilities? There is a limited number of seats and the conference will not be streamed or recorded, so first come first served.

Kulturhuset 28.09.23

Lansering av Young Human Rights Defenders Week

Come join us in celebrating five young human rights defenders working on climate, debt issues and student activism. Why did they become activists in the first place, what have they learned from their engagement and what are their biggest wins?

Omgående, søknadsfrist senest 01.09.23

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for høsten 2023!

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2023. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Søknadsfrist: 10.04.23

Nettmagasinet Afrika.no søker ny redaktør i 50 prosent fast stilling

Er du interessert i afrikansk kultur og politikk? Ser du spennende utfordring i å formidle Afrika og det afrikanske på norsk? Ønsker du deg en engasjerende og selvstendig arbeidshverdag hvor du får anledning til å utvikle kvalitetsartikler og gode tekster? Trives du med å samarbeide tett med en frivillig redaksjon og gode skribenter fra både Norge og det afrikanske kontinentet? Da kan du være den vi leter etter.

Søknadsfrist 10.04.23

Ledig vikariat som rådgiver i Fellesrådet for Afrika

Er du opptatt av utvikling, politikk og menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet? Fellesrådet søker nå etter en som kan fylle rollen som rådgiver i en 100%-stilling i et vikariat på 6-7 måneder.

Søknadsfrist 08.01.23

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for våren 2023!

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2023. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Afrika Nå 26.10

Hvilke implikasjoner har anti-genderbevegelsen for afrikanske land?

Anti-genderbevegelsen er en transnasjonal koalisjon av konservative aktivister og organisasjoner. De jobber for å motvirke politiske rettferdigheter som er kjempet frem av feminister og LHBTIQ+-aktivister og grupper og for å eliminere kritisk kunnskap om kjønn og seksuelt mangfold. Hva betyr dette for rettighetskampen i afrikanske land og hvordan kan sivilsamfunnet og regjeringen i Norge støtte feministiske og skeive afrikanske organisasjoner?

Søknadsfrist 22.05

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for høsten 2022

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2022. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Afrika Nå 27.04

Afrika Nå: Elections in Somalia and the road ahead

Valget som skulle vært avholdt i Somalia i februar 2021 har blitt to år forsinket og nå er presidentvalget planlagt avholdt i mai. De stadige utsettelsene av valget, konflikten mellom opposisjonen og den føderale regjeringen og en alvorlige sikkerhetssituasjon har skapt mange utfordringer for landet. Hvordan skal landet få gjennomført valget? Hvor er Somalia på vei etter gjennomført valg og hvordan kan man unngå å havne i samme situasjon ved valget om fire år?