Fellesrådet for Afrika Meny

Søknadsfrist: 10.04.23

Nettmagasinet Afrika.no søker ny redaktør i 50 prosent fast stilling

Er du interessert i afrikansk kultur og politikk? Ser du spennende utfordring i å formidle Afrika og det afrikanske på norsk? Ønsker du deg en engasjerende og selvstendig arbeidshverdag hvor du får anledning til å utvikle kvalitetsartikler og gode tekster? Trives du med å samarbeide tett med en frivillig redaksjon og gode skribenter fra både Norge og det afrikanske kontinentet? Da kan du være den vi leter etter.

Søknadsfrist 10.04.23

Ledig vikariat som rådgiver i Fellesrådet for Afrika

Er du opptatt av utvikling, politikk og menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet? Fellesrådet søker nå etter en som kan fylle rollen som rådgiver i en 100%-stilling i et vikariat på 6-7 måneder.

Søknadsfrist 08.01.23

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for våren 2023!

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2023. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Afrika Nå 26.10

Hvilke implikasjoner har anti-genderbevegelsen for afrikanske land?

Anti-genderbevegelsen er en transnasjonal koalisjon av konservative aktivister og organisasjoner. De jobber for å motvirke politiske rettferdigheter som er kjempet frem av feminister og LHBTIQ+-aktivister og grupper og for å eliminere kritisk kunnskap om kjønn og seksuelt mangfold. Hva betyr dette for rettighetskampen i afrikanske land og hvordan kan sivilsamfunnet og regjeringen i Norge støtte feministiske og skeive afrikanske organisasjoner?

Søknadsfrist 22.05

Fellesrådet utlyser praktikantstilling for høsten 2022

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for høsten 2022. Masterstudenter med mulighet til å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke.

Afrika Nå 27.04

Afrika Nå: Elections in Somalia and the road ahead

Valget som skulle vært avholdt i Somalia i februar 2021 har blitt to år forsinket og nå er presidentvalget planlagt avholdt i mai. De stadige utsettelsene av valget, konflikten mellom opposisjonen og den føderale regjeringen og en alvorlige sikkerhetssituasjon har skapt mange utfordringer for landet. Hvordan skal landet få gjennomført valget? Hvor er Somalia på vei etter gjennomført valg og hvordan kan man unngå å havne i samme situasjon ved valget om fire år?

Afrika Nå 30.03

Afrika Nå: What are the dilemmas of organizing aid in Africa?

In 2020 Norway gave 39.5 billion Norwegian Kroner to aid in the development assistance budget. How the development assistance funds are distributed and further used, have been on the public discourse in 2021. How should Norwegian aid to African countries be organized and is there a better alternative?

Søknadsfrist 25.01.22

Ledig stilling som daglig leder i Fellesrådet for Afrika

Vil du lede en organisasjon som jobber med å spre kunnskap om utvikling, politikk og menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet, og som utfordrer strukturer som hindrer rettferdig utvikling? Da kan du være den vi er på utkikk etter. Fellesrådet for Afrika søker nå etter ny daglig leder.