Fellesrådet for Afrika Meny

Utlysning med frist 02.12.18

Studentpraktikant-utlysning for våren 2019 i Fellesrådet for Afrika

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2019. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika.

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Fellesrådet på høring om statsbudsjettet på Stortinget

I forrige uke var daglig leder i Fellesrådet, Johan, på Stortinget for å snakke om at satsing på Skatt for utvikling-programmet er viktig, men at det også er helt nødvendig med vaktbikkjer i sivilsamfunnet som kan holde myndighetene ansvarlige dersom presidenter kjøper seg privatfly til 400 millioner.

Arrangement 23.10

The Bobi Wine effect: what's going on in Uganda?

Some have compared the situation in Uganda to a pressure cooker waiting to explode. But how is the situation in the country? And is there a future without Museveni in sight?

Afrika Nå 26.09

Afrika Nå: Libya-bombingen - hva gikk galt?

Norges krigsdeltagelse i Libya er det største norske bombetoktet siden andre verdenskrig. Norge bidro med 15 kampfly og slapp 588 bomber over Libya i 2011. Nå er rapporten om Libya-krigen kommet, og den viser at norske beslutningstakere stolte blindt på feilaktig etterretning. Hva gikk galt i 2011? Hvordan så Libya ut før krigen og hva har konsekvensene vært for landet, regionen og verdenssamfunnet?

Arrangement 21.09.18

Conversation between OluTimehin Adegbeye and Aslak Sira Myhre

The Norwegian Council for Africa invite you all to a conversation between author OluTimehin Adegbeye and director of the National Library of Norway, Aslak Sira Myhre.

Adegbeye and Sira Myhre will have a conversation about literature, activism through literature, gender and equality, and in particular how it is to live and make a life as a young female author in Lagos, Nigeria.

Arrangement 30.08

Afrika Nå: Hvilket samfunnsansvar har norske bedrifter i Afrika?

Mange norske bedrifter ønsker å ta del i de raskt voksende økonomiene på det afrikanske kontinentet. Fra 2000 er antallet norske selskaper i Afrika sør for Sahara mangedoblet. Tall fra SSB viser at investeringer i afrikanske land er svært lønnsomme for Norge, i tillegg til at mange afrikanske land ønsker flere investorer velkommen.

Regjeringen mener at økte private investeringer reduserer fattigdommen på kontinentet. Men hvilket ansvar har norske selskaper som etablerer seg på kontinentet? Og hvordan kan både de og regjeringen forsikre seg om at de bidrar til utvikling?

Rekrutteringsmøte 03.09

Rekrutteringsmøte - bli med i Fellesrådet for Afrika!

Ønsker du deg bedre kvalitet på norsk Afrika-debatt? Er du interessert i afrikansk politikk, økonomi eller utviklingsspørsmål? Har du lyst til å bidra i kampen for menneskerettigheter på det afrikanske kontinentet? Kom på rekrutteringsmøte for å få mer informasjon om Fellesrådet for Afrika.