Fellesrådet for Afrika Meny

Fellesrådet ønsker alle en god jul og et godt nyttår!

Fellesrådet for Afrika har hatt et svært aktivt 2018, med mange spennende arrangementer, gjester og politisk påvirkningsarbeid. Ingenting av dette hadde vi fått til uten våre fantastiske frivillige som står på året rundt, samt våre medlemmer som støtter vårt arbeid økonomisk. Vi vil også takke alle våre flotte samarbeidspartnere.

Afrika Nå 28.11.18

Afrika Nå: "Vacation marriages"

Somali women, often living as refugees in Kenya, are lured by the promise of a better life into exploitation by Somali men from the diaspora who travel to Kenya on holiday. They go through a religious marriage ceremony and consummate the marriage, before the men eventually return to their families in Europe and America. Their new brides are abandoned, often pregnant, and left without any financial means to take care of themselves and their children. The practice is known as “vacation marriage” and is a well-known secret within Somali communities. Is there a difference between these sham marriages and sex tourism?

Utsatt frist: ny frist 27.11.18

Vikariat som redigerer/red.sek. i 50 % stilling

Ønsker du å bidra til bedre Afrika-dekning i Norge? Har du erfaring med redigering, skriving, journalistikk eller publisering? Da har vi jobben for deg!

Fellesrådet for Afrika søker en vikar som redigerer/redaksjonssekretær for Afrika.no i 50 prosents stilling. Vikariatet er på 12 måneder og kan ha mulighet for forlengelse. Det kan også være aktuelt å avtale en kortere periode.

Utlysning med frist 02.12.18

Studentpraktikant-utlysning for våren 2019 i Fellesrådet for Afrika

Fellesrådet for Afrika utlyser med dette en studentpraktikantstilling for våren 2019. Masterstudenter med mulighet for å integrere praktikantstillingen i pågående utdanning inviteres til å søke praksis i organisasjonen for å drive faglig arbeid i et spennende fagmiljø om Afrika.

Ved en rekke mastergradstudier er det anledning til å velge et praktikant-emne som del av utdanningen. Studenter tilknyttet denne typen mastergrader er velkomne til å tilbringe mellom 4 og 12 uker ved Fellesrådets kontor i Oslo for å jobbe i organisasjonen med faglige spørsmål.

Fellesrådet på høring om statsbudsjettet på Stortinget

I forrige uke var daglig leder i Fellesrådet, Johan, på Stortinget for å snakke om at satsing på Skatt for utvikling-programmet er viktig, men at det også er helt nødvendig med vaktbikkjer i sivilsamfunnet som kan holde myndighetene ansvarlige dersom presidenter kjøper seg privatfly til 400 millioner.

Arrangement 23.10

The Bobi Wine effect: what's going on in Uganda?

Some have compared the situation in Uganda to a pressure cooker waiting to explode. But how is the situation in the country? And is there a future without Museveni in sight?

Afrika Nå 26.09

Afrika Nå: Libya-bombingen - hva gikk galt?

Norges krigsdeltagelse i Libya er det største norske bombetoktet siden andre verdenskrig. Norge bidro med 15 kampfly og slapp 588 bomber over Libya i 2011. Nå er rapporten om Libya-krigen kommet, og den viser at norske beslutningstakere stolte blindt på feilaktig etterretning. Hva gikk galt i 2011? Hvordan så Libya ut før krigen og hva har konsekvensene vært for landet, regionen og verdenssamfunnet?