Statoil tener milliardar i Angola. Angolanske aktivistar krev at Statoil går føre for å gjere oljeindustrien meir open. ─ Me kan ikkje blande oss i nasjonal lovgiving, seier selskapet.
Oljelandet Angola er Norges største økonomiske samarbeidspartner i Afrika. Men bidrar norske investeringer til utvikling i det korrupte landet? Fellesrådet for Afrika og Chr. Michelsens Institutt (CMI) arrangerte for kort tid siden en serie seminarer og debatter om Norges engasjement i Angola i tre norske byer.
Fellesrådet får besøk av Alcinda Honwana, som de siste årene har markert seg som en ledende forsker når det gjelder ungdom, protest og sosial endring i Afrika. Hun innleder på et åpent kveldsseminar i Oslo torsdag 3. april. Les mer om seminaret her.
Menneskerettigheter og rettferdig fordeling blir stadig viktigere arbeidsområder for sivilsamfunnsorganisasjoner i afrikanske land. Norge må føre en tydelig dialog om menneskerettighetsbrudd, og i stater der norsk næringsliv er til stede har regjeringen et særskilt ansvar. Den norske regjeringen bør også arbeide for at utviklingslands politiske handlingsrom ivaretas i handelsavtaler, framholder Fellesrådet i sine innspill til den nye regjeringen:
Fellesrådet presenterer en nyskrevet e-bok om Nelson Mandela og den sørafrikanske frigjøringskampen, skrevet av forfatter, historiker og professor i utviklingsstudier Tore Linné Eriksen.
Afrika opplever enorm økonomisk vekst. Men i skyggen av suksesshistorien gir økende økonomisk ulikhet liv til kraftige protestbevegelser over hele kontinentet: Les Klassekampens artikkel om Fellesrådets nye bok her.
29. mai ble Fellesrådet for Afrikas nye bok lansert. Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest er en bok som belyser og forklarer sammenhenger som i altfor stor grad har unnsluppet medias, investorers og publikums oppmerksomhet.
Fellesrådet for Afrikas nye bok - "Afrikas 99 % - økonomisk vekst, ulikhet og protest" ble lansert på Blå den 29. mai. Kjøp den i vår nettbutikk!
Fellesrådet har sendt ut en spørreundersøkelse til alle bedriftene som ligger i vår bedriftsdatabase. Svarene er oppsummert i rapporten «Norsk næringsliv på nye veier» som tar sikte på å gi en bedre forståelse rundt hvordan norske selskaper møter sosiale og politiske forhold på det afrikanske kontinentet.